Arriveer als gast

Vertrek als vriend

Kom terug als familie

Lovely’s is een droom die uit is gekomen.

Mijn naam is Astrid en Lovely’s is een droom die uitkomt. In 2019 begon ik plannen te maken om het drukke westen achter me te laten en mijn hart te volgen richting Veluwe. Dichter bij prachtige natuur in een landelijke omgeving.

Inmiddels woon ik, na een grote verbouwing, in een heerlijke woonboerderij midden in het pittoreske dorp Hall. De rust, de ruimte, en de natuur wil ik graag met meer mensen delen. In mijn B&B kan ik al mijn liefde, warmte en gastvrijheid kwijt.

Ik vind het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt, dus maak wensen vooral bespreekbaar, dan denk ik graag mee.

De boerderij

In de gevel van de boerderij zit een gevelsteen met daarop de inscriptie: H.I. – B.J.M. – 1 aug. 1922. Dat betekent dat de boerderij meer dan 100 jaar bestaat.

De boerderij is in 2022 geheel verbouwd en heeft nu op de benedenverdieping en één hoog zowel aan de voorzijde als achterzijde woongedeelten. Dat was niet altijd zo. Van oorsprong zat in het midden van de voorgevel de voordeur. Via de voordeur liep een lange smalle gang helemaal naar het achterste gedeelte, de deel. Aan beide zijden in het voorhuis bevonden zich kleine kamers, waaronder de woonkamer/keuken en slaapvertrekken. Door de jaren heen zijn er veel vertrekken en kamers samengevoegd en bijgekomen. Al naar gelang de behoefte van het gezin. Met uiteindelijk het resultaat in 2022 na de laatste (grote) verbouwing. Daardoor kan ik hier nu werken en wonen. Dat laatste doe ik samen met mijn ouders.

De boerderij heeft een wolfskap. Dit wordt ook wel wolfdak, wolfkap of wolvendak genoemd. Het is een dak met afgeschuinde kanten aan de korte zijden, de wolfseinden. Het afschuinen van een dak wordt afwolven genoemd.

Tot eind 2021 was de oude deel nog echt in gebruik als deel. Dit is de werkruimte in de stal of schuur van een boerderij. Via de deeldeuren konden de wagens naar binnen worden gereden om gelost of geladen te worden. Ook was de deel soms een breed gangpad te midden van de stallen van het vee. De deel was vaak geheel of gedeeltelijk voorzien van een hooizolder met boven in een luik.

In ons geval spreek je over een langsdeel, hierbij zijn de toegangsdeuren in de achtergevel aangebracht. Bij een dwarsdeel zitten de toegangsdeuren in de zijgevel. Door de jaren heen zijn ook menig feesten op de deel gegeven. Zowel de boerderij als de locatie hebben een rijke geschiedenis.

De schuur op het terrein is nog ouder dan de huidige woonboerderij. Ook deze is voorzien van een gevelsteen. Aan de bovenzijde in de voorgevel hangt een zwaluwkast. Het dorp ontvangt al jaren lang een kolonie huiszwaluwen die elk jaar terugkeren. Hiervan staat ook een informatiebord in het dorp: aan de Domineeskamp bij de splitsing met de Hallsweg en ter hoogte van de containers.

Lovely’s

Bij Lovely’s voel je je welkom en thuis. De B&B is authentiek en heeft een landelijke uitstraling. Niet alleen buiten ervaar je de natuur, deze is ook binnen. De gastenkamers hebben allen een bloementhema, de algemene ruimte is ingericht met aardse tinten.

Bij Lovely’s mag je jezelf zijn en is er ruimte voor persoonlijke vrijheden. Echt een warme plek om te ontstressen en op te laden. In de algemene ruimte vind je koffie- en theefaciliteiten. Ook wordt hier het ontbijt geserveerd. Lees aan de grote tafel een krantje of doe gezellig een spelletje. Liever op je eigen kamer? Dat kan ook. Elke kamer heeft een eigen badkamer en een gezellig zitje om heerlijk een boek te lezen of naar buiten in de verte te turen. Droom in de nacht weg op een van de heerlijke, hotelkwaliteit boxspringbedden. De hele boerderij beschikt over goede wifi.

In de omgeving zijn verschillende workshops en recreatieve activiteiten te doen. Spot vogels op het Trekvogelpad, maak de Leusveldwandeling of bezoek de Loenense waterval. De gewelfschilderingen van in de kerk van Hall zijn een lust voor het oog en een rondje Hall is een echte aanrader. En aan het einde van een inspirerende dag kom je weer thuis ver van huis in B&B Lovely’s.

Boek je meerdere kamers? Denk er dan eens over na om samen een workshop te doen. Er zijn talloze mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan parfum maken, keramieken, bloemschikken of het optekenen van je eigen levensverhaal. Ik denk graag mee over de mogelijkheden. Dat maakt B&B Lovely’s de ideale plek voor een verblijf met vrienden, familie of team.

Ik bespreek graag de mogelijkheden.

In de buurt

 • Klimbos veluwe

  Midden in stadspark Berg & Bos in Apeldoorn, vlakbij de […]

  Klimbos veluwe

  Midden in stadspark Berg & Bos in Apeldoorn, vlakbij de […]

 • Lokale (week)markten

  Apeldoorn: Maandag – tussen 9:00 en 14:00 uur – Warenmarkt […]

  Lokale (week)markten

  Apeldoorn: Maandag – tussen 9:00 en 14:00 uur – Warenmarkt […]

 • Nationaal Ereveld Loenen

  Het ereveld is dagelijks geopend tussen 9:00 en 17:00 uur. […]

  Nationaal Ereveld Loenen

  Het ereveld is dagelijks geopend tussen 9:00 en 17:00 uur. […]

 • Thermen Bussloo

  Neem jezelf mee op een reis die je goed doet. […]

  Thermen Bussloo

  Neem jezelf mee op een reis die je goed doet. […]